tuinmeubelen webshop

 

100% Teak Tuinmeubelen

 

Collectie Klassieke Tuinmeubelen

 

Genieten van het buitenleven met tijdloze teak tuinmeubelen, al onze meubels worden 100% vervaardigd uit A-kwaliteit teak. Teak meubelen worden voornamelijk vervaardigd op het eiland Java in Indonesië. Zowel de teak-plantages als de productie en de export van de meubelen vinden grotendeels plaats in de belangrijkste twee ‘teak-steden’ Jepara en Semarang op Centraal-Java. Plantage teak wordt verbouwd op de zogenaamde Indonesische ‘Perum Perhutani’. Leuk om te weten: In Jepara alleen al leven zo’n 80.000 mensen van de teak handel. Semarang is de belangrijkste havenstad waarvan het teak naar België wordt verscheept. Om een goede afweging te maken tussen prijs en kwaliteit bestaan er 3 verschillende teakhout-klassen:

Klasse A teak

Kwalitatief hoog en het meest duurzaam. Het is afkomstig uit het midden van de boom en ongeveer 30 tot 50 jaar oud. Kenmerkend voor dit type is de warme donkergele-bruine kleur en bevat bijna geen opvallende noesten. Als u op zoek bent naar kwalitatief goede meubelen voor de komende 20 jaar, is deze kwaliteit het meest geschikt. Op onze teak meubelen geven wij telkens 10j garantie!

Meer info

 

Klasse B teak

Kwalitatief gemiddeld en goedkoper dan A-kwaliteit teak. Het teak is afkomstig uit de buitenkant van de kern van de boom. B-klasse teak heeft ook een warme kleur maar bevat enkele verkleuringen en heeft meer noesten dan A-kwaliteit teak. Als u vaker wilt wisselen van interieur is B-kwaliteit teakhout een prima keuze. Van deze kwaliteit teakhout heeft u zeker 10 jaar plezier.

Klasse C teak

Deze teak bestaat uit spinthout en is zeer goedkoop. Spinthout bestaat uit de buitenlagen van de boom waar voedingsstoffen worden getransporteerd van de wortel naar de kruin. Spinthout is hierdoor zacht en aantrekkelijk voor de houtworm en de boktor. Je herkent dit teakhout aan de bijna witte kleur en aan de ‘vlammen’ op het meubel. Dit hout is het minst geschikt voor langdurig gebruik, tenzij je bijvoorbeeld vaak van interieur wil veranderen. Opgepast: veelal wordt teak gekleurd, zodat u de mindere kwaliteit niet onmiddellijk herkent. Laat u goed informeren door een vakman! Verberg

Nieuw!

Verkoopsvoorwaarden Verzakingsrecht Tel: 0032-498-918872 © 2011 NAMM Tuinmeubelen